Een ogenblik geduld a.u.b.

Zuid-Limburg in Cijfers

2014-08-01
door Michel Zuierveld

De Zuid-Limburgse gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen hebben sinds kort een gezamelijk online platform, waarop diverse cijfers van de 3 gemeenten zijn te raadplegen. Het platform is te benaderen via de site zuidlimburg.incijfers.nl.

Iedere bezoeker heeft via het menu Demo toegang tot de openbare versies van de 3 gemeenten. De gemeenten zelf hebben daarnaast toegang tot de plusversie van Gemeente in Cijfers (via het menu Databank). De plusversie bevat meer cijfers en onderwerpen en is specifiek bedoeld voor beleidsmedewerkers. Bovendien kunnen de 3 gemeenten in deze versie eenvoudig elkaars gegevens inzien en vergelijken. Naast de databank(en) is er ook aandacht voor Nieuws, Veelgestelde Vragen (FAQ) en Links naar andere databanken specifiek voor de gemeenten in de Provincie Limburg.

Voor het platform Zuid Limburg in Cijfers is gebruik gemaakt van het product Ballroom  van ABF Research. Ballroom stelt gemeenten in staat om een online plek in te richten waar kennisuitwisseling rondom statistiek en onderzoek samenkomt.